Τεχνική υποστήριξη

Τεχνική υποστήριξη

Μετά την εγκατάσταση του συστήματο easybike θεωρείται απαραίτητη για την ορθή λειτουργία του η τακτική του συντήρηση και η τεχνική του υποστήριξη. Τα πετυχημένα συστήματα μίσθωσης ποδηλάτων σε όλο τον κόσμο ακολουθούν πάντοτε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τεχνικής υποστήριξης, συντήρησης και ανακατανομής των ποδηλάτων ώστε το σύστημα να είναι πάντοτε διαθέσιμο παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες που το επιλέγουν. Η τεχνική υποστήριξη του  easybike είναι ένα πλήρες πακέτο. Οι υπηρεσίες παρέχονται από εξειδικευμένους μηχανικούς και τεχνικούς στον τομέα ευθύνης τους. Οι υπηρεσίες που μπορούν να παρασχεθούν είναι οι ακόλουθες:

  • Τακτική συντήρηση ποδηλάτων
  • Ημερήσια ανακατανομή ποδηλάτων
  • Τακτική συντήρηση σταθμών ενοικίασης
  • Επιδιόρθωση βλαβών ποδηλάτων βάση διαδικασίας RMA
  • Επιδιόρθωση βλαβών σταθμών βάση διαδικασίας RMA
  • Συντήρηση του λογισμικού των σταθμών ενοικίασης με προσθήκη νέων εκδόσεων – αναβαθμίσεων, αλλαγών παραμέτρων λειτουργίας κλπ
  • Υποστήριξη του λογισμικού των σταθμών ενοικίασης σε περίπτωση βλαβών
  • Λειτουργία κέντρου υποστήριξης χρηστών (Help-Desk)

Επιδιόρθωση και συντήρηση ποδηλάτων

Η Brainbox Technology αναλαμβάνει την επιδιόρθωση των ποδηλάτων του συστήματος μίσθωσης βάση συμβολαίου υποστήριξης. Η επιδιόρθωση γίνεται βάση διαδικασίας RMA. Η εταιρία μέσω των συνεργασιών της, διαθέτει εξειδικευμένο πολυάριθμο δίκτυο τεχνικών ποδηλάτων σε Ελλάδα και Κύπρο καλύπτοντας όλες τις περιοχές.

Η επιδιόρθωση των ποδηλάτων πραγματοποιείται είτε επιτόπου είτε με μεταφορά των ποδηλάτων στο συνεργείο. Πριν την επιστροφή των ποδηλάτων στα σημεία μίσθωσης πραγματοποιείται σχολαστικός έλεγχος της λειτουργίας τους προκειμένου να λειτουργούν κατάλληλα ενώ ρυθμίζονται παράλληλα απαραίτητα σημεία λειτουργίας όπως φρένα, φώτα, σέλα, κλπ.

Το λογισμικό του συστήματος easybike διαθέτει ειδική εφαρμογή που λειτουργεί σε κινητό τηλέφωνο που ειδοποιεί το συνεργείο για τυχόν δυσλειτουργίες ή βλάβες σε σταθμούς και ποδήλατα.

Προληπτική και τακτική συντήρηση ποδηλάτων

Η προληπτική συντήρηση του συστήματος περιλαμβάνει:

  • Τακτικό καθάρισμα ποδηλάτων
  • Προληπτικό τεχνικό έλεγχο 20 σημείων των ποδηλάτων
  • Τακτική τεχνική συντήρηση των ποδηλάτων
  • Τακτικό έλεγχο λειτουργίας των σταθμών
  • Περιοδικό πλύσιμο ποδηλάτων και σταθμών

Η τακτική συντήρηση σταθμών ενοικίασης και ποδηλάτων περιλαμβάνει συνεχή παρακολούθηση εντός συμφωνημένου ωραρίου του λογισμικού λειτουργίας του συστήματος και επιβεβαίωση της ορθής λειτουργίας των σταθμών μίσθωσης και των ποδηλάτων. Το λογισμικό του συστήματος easybike διαθέτει ειδική εφαρμογή που λειτουργεί σε κινητό τηλέφωνο που ειδοποιεί το συνεργείο για τυχόν δυσλειτουργίες ή βλάβες σε σταθμούς και ποδήλατα. Επίσης το ίδιο λογισμικό ενημερώνει τους αρμόδιους τεχνικούς για την ανάγκη ανακατανομής ποδηλάτων όταν ο αριθμός των ποδηλάτων σε κάποιο σταθμό πλησιάσει την διαθέσιμη χωρητικότητα.

Ανακατανομή ποδηλάτων

Για την ορθή λειτουργία του συστήματος είναι απαραίτητη η ανακατανομή ποδηλάτων κατά την διάρκεια της ημέρας ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα συμφόρησης σε κάποιους σταθμούς και έλλειψης ποδηλάτων σε κάποιους άλλους καθώς συνήθως ακολουθείται συγκεκριμένη ροή κίνησης σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Για την επίλυση του ζητήματος ακολουθείται σχέδιο ανακατανομής των ποδηλάτων κατά την διάρκεια της ημέρας προκειμένου να είναι ομαλή η λειτουργία του συστήματος. Η ανακατανομή γίνεται με ειδικό μέσο που κινείται εντός πόλης και μαζεύει ποδήλατα από ορισμένα σημεία και τα τοποθετεί σε άλλα όπου δεν υπάρχουν διαθέσιμα ποδήλατα. Οι ειδοποιήσεις για έλλειψη αλλά και υπερκάλυψη ποδηλάτων έρχονται αυτόματα από το σύστημα.

Η BRAINBOX διαθέτει ειδικό λογισμικό που εγκαθίσταται σε κινητό τηλέφωνο το οποίο επικοινωνεί με το σύστημα easybike και ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για την εύρυθμη λειτουργία των σταθμών και την χωρητικότητα του κάθε σταθμού. Σε περίπτωση βλάβης ή υπέρβασης του αριθμού των ποδηλάτων σε κάποιο σταθμό, το προσωπικό συντήρησης με την χρήση του λογισμικού ενημερώνεται και επεμβαίνει άμεσα αποκαθιστώντας βλάβες και ανακατανέμοντας τα ποδήλατα αναλόγως.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.